pondělí 29. prosince 2014

Psací (a blogová) předsevzetí pro rok 2015

Přiznávám se bez mučení, tohle je zase jeden článek víceméně techničtějšího rázu. Ano, mezi má předsevzetí patří i přestat jich sem psát tolik. I když si nejsem tak docela jistá, jestli se mi ho podaří dodržet. Stejně jako ty další. Já jsem totiž vážně mizerná v dodržování předsevzetí. (Ano, berani mají sice tvrdou hlavu a jdou si za svým, ale když přijde na důsledné držení se plánu, jsou tak trochu v háji. Je to vlastně docela paradox.)


Myslím, že jste si nemohli nevšimnout, že v uplynulém roce jsem na tenhle blog tak trochu kašlala, aspoň v porovnání s rokem předchozím. Věřte mi, že já si toho taky všimla. Jenže jsem s tím bohužel nějak nebyla schopná něco udělat. Ale pokud vás to potěší, aspoň jsem měla tu slušnost, abych kvůli tomu měla výčitky svědomí.

Potíž je v tom, že moje neaktivita se netýkala jen blogu. Ani na normální psaní (když nepočítám fanfikce) jsem skoro nehrábla. To mě štve snad ještě víc než zanedbávání blogu. Nepíšu žádnej z hromady nápadů, co mám, neupravuju, co mám napsáno, nenabízím nic nakladatelstvím, zkrátka jsem umělecky absolutně nečinná.

Čím to je? Vlastně jsem o tom už párkrát psala. Školní povinnosti mě značně přejely, domů jsem se kolikrát vracela i docela pozdě, měla jsem spoustu čtení... A když byl víkend nebo prázdniny, místo toho, abych se vrhla na psaní, jsem se prostě jen tak poflakovala. Nebo si četla. Nebo tak něco. Jako by ze mě ta škola, i když mě docela baví, tak nějak vysávala, krom energie, i značnou část mojí kreativity a chuti tvořit. I když jsem si skoro jistá tím, že tak to není a že jsem prostě jen líná. A utahaná.

Ale hodlám to změnit. Co se týče blogu, i co se týče psaní. I kdybych si zase měla nastavit denní limit znaků a dostat se na něj, i kdybych měla u počítače sedět do rána. (Výjimku tvoří dny, kdy mě bude trápit horečka nebo migréna/kdy objektivně celej den nebudu doma.) Zkrátka se zase pustím do psaní a najdu v něm tu starou radost. A budu psát články, co se netýkají provozu blogu. Dlouho tu nebylo nic, co by se týkalo psaní, co?

A pokusím se konečně něco vážně dokončit a procpat do nakladatelství, i kdyby mě to mělo stát život. To je můj aktuálně absolutně hlavní cíl. (Ale ne na úkor blogu, kdepak.)

No, a při troše štěstí bych možná, možná mohla nechat udělat dotisk Radka. Kdyby se našel někdo, kdo by měl zájem...

Ehm... A to je ode mě asi tak všechno. Zítra se tu možná ještě objeví nějaká krátká povídka. Možná taky ne. Uvidím, jak budu stíhat.

Pokud se neobjeví, tak mě čekejte zase až po Novém roce. Až začnu plnit předsevzetí.

Tak se zatím mějte. A všechno nejlepší do nového roku. =)

(A menší bonus v podobě Toma Hiddlestona. Tomu nešlo odolat...)

4 komentáře:

  1. Aj tebe všetko dobré do Nového roku! :) A hlásim sa za dotlač Radka! :3

    OdpovědětVymazat
  2. Věřím, že se ti tvá předsevzetí podaří splnit! :) Přeji hezký nový rok ! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Budu držet palce, aby se ti tvé plány a tvá přání podařilo uskutečnit. :-) Vše nejlepší do příštího roku!

    OdpovědětVymazat
  4. Také ti přeji do nového roku všechno nejlepší! Ať se ti podaří ta tvá předsevzetí zvládnout a hlavně budu držet palce, aby se ti podařilo něco protlačit k nakladatelství, protože bych si ráda přečetla něco z té tvé tvorby v knižní podobě! :)

    OdpovědětVymazat